2 Şubat 2009 Pazartesi

Toprak Kapta Et Sote





Kemiksiz koyun eti
Kurusoğan
Domates
Yeşil biber
Salça
Tuz
Karabiber

Kemiksiz koyun etini kuşbaşı doğrayın. Kızdırdığınız çelik tencereye -yine kuşbaşı doğranmış-etin yağlı yerlerini bir miktar sıvıyağ ile birlikte atın. Biraz çevriştirdikten sonra asıl etleri bırakın, yüksek ateşte renkleri değişene kadar kavurun. Eti kızgın yağa bırakmazsanız sert olur ve geç pişer. Yüksek ateşte dışı birden kabuk bağlamalı ve suyu içinde kalmalı, bu kuralı her zaman uygulayın, göreceksiniz yumuşacık pişecek. Tabii altını iyice kısıp kendi suyuyla pişmesini bekleyeceksiniz, suyunu çekmesine rağmen henüz pişmemişse biraz sıcak su ekleyin. Neyse; etlerin pişmesine yakın sırasıyla: biraz da irice doğradığınız kurusoğan ve tercihen acı olan sivribiberleri, azıcık salça ( malum domatesler renk vermiyor yeterince) ve küp doğranmış domatesleri katıp tuzunu ve karabiberini ayarlayın, biraz sıcak su ekleyin. Toprak kaba boşalttığınız etleri bir tepsi içinde 230 derecede önceden ısınmış fırının en üst rafına yerleştirin. Şöööyle fokurdayıp bütün lezzetler birbiriyle özleşince, iyice pişince alıverin fırından. Dikkat edin aceleden ağzınızı yakmayın, sabırlı olun, ekmeğinizi banacaksınız suyuna.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin