24 Şubat 2012 Cuma

Akşama Ne Pişirsem?





Akşama misafirim var, ne yapsam? Kolay olsun, çok zamanımı almasın, soframı güzelleştirsin, tadanlar bayılsın diyorsanız; değerli misafirlerinizi ağırlarken, sofraya çok çeşit koyma telaşınız arasında sizi yormayacak, etini bir gün önceden pişirip yemeğe yarım saat kala hazır edebileceğiniz bir ana yemek anlatacağım sizlere. İri parçalar halinde ya da iri kuşbaşı şeklinde doğradığınız koyun etini (dilerseniz dana da olabilir) Sıcak yağa bırakıp, önlü arkalı mühürleyin bir güzel. Sonra altını mümkün olan en kısık ateşe düşürüp kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Kapağını sık sık açıp buharını uçurmayın. Bırakın etiniz kendi suyunda usul usul pişsin. Çok merak ederseniz eğilip dinleyin, suyunun azaldığını duyabilirsiniz. Kendi suyunu çekmesine yakın, üzerine çıktı çıkacak kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Varsa tazesinden biberiye, kekik. Yine kısık ateşe bırakın, yumuşacık pişsin etiniz.

Bu aşamayı bir gün önce yaparsanız ertesi güne telaşınız olmaz. Başka bir tencerede, tereyağını eritin, iki su bardağı arpa şehriyeyi, rengi dönene kadar bir güzel kavurun. Biraz etin süzülmüş suyundan, biraz normal sudan ekleyin; sıcak olsun mutlaka. Tuz ekleyip, fokurdayınca altını kısın. Arpa şehriye pirinçten, bulgurdan daha çok su çekiyor unutmayın. Suyunu çekmiş ve pilavınız hala pişmemişse hazırda bekleyen sıcak suyunuzdan ekleyebilirsiniz.

Şimdi pişen pilavı beş on dakika dinlendirin ve bir fırın kabına boşaltın. Üzerine etleri yayın ve atın 180 derece sıcak fırına. On beş dakika kalması yeterli olacaktır fırında . Servise hazırdır yemeğiniz. Birbirinden leziz diğer et ve tavuk yemekleri için tıklayın lütfen.

Dostlarınızla şenlikli, lezzetli sofralarınızın bol olması dileğiyle...


10 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM BEN GELDİM
MMMMM ZİYAFET SOFRALARINA YAKIŞIR
ELLERİNE SAĞLIK MUHABBETLE KAL CANIM
:))

Delfina ; dedi ki...

offff diyorum başka bir şey diyemiyorumm :) bi kaşık alıversem şurdan :)

Narinim arpa şehriyeyi teflonda mı yapıyorsun, ben tencerede yaptığımda dibi tutuveriyo hemen ne yapsam bilemedim pek de leziz bişi bu...

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Gerçekten bu leziz yemek sofrayı şölen yerine çevirir:). Ellerine sağlık Necla ablacım:).
Sevgilerimle..
aslı

sare dedi ki...

Sevgili Narince, anlatımına bayılıyorum.
Görüntü gene çok güzel, yemek de muhteşem olmuştur.
Ellerine sağlık, canım.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

nefiss bir görüntü sofrada çok şık duracak:)ellerine sağlık sevgiler

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

severim pratik tarifleri ellerine sağlık canım nefis görünüyor:)

Unknown dedi ki...

resim ne kadar canli böyle
muhtesem olmus
afiyet olsun :-))

tatlıhayat dedi ki...

Kahvaltımı yaptım ama yinede bu görüntü karşısında karnım acıktı:))sevgiyle...

Unknown dedi ki...

Misafir gelebilirmiyim?

zeymurancafe dedi ki...

harıka ,çoık guzel gorunuyor, ellerıne sağlık

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin