19 Nisan 2016 Salı

Şekerpare




Lezzetli bir şekerpare tarifi ariyorsan döne dolana arastirmaya, riske girmeye gerek yoktur. Tutmayan receteler malzeme ve emek israfıdır. Sinir bozar, mutsuz eder. Güvendigin bir komşu tarifi bulman yeterlidir. Fotograf onaylıyor değil mi söylediklerimi? Tarifi sevgili Selma Hanim'dan aldım :

MALZEMELER:

125 oda sıcaklığında tereyağı 
2 adet  yumurta ( 1 tam, diğerinin akı)
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım  su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 3 su bardağına yakın)
Şerbeti için:
5 su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım  limon suyu

YAPILIŞI:

Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu  ekleyin  ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamuru için, yoğurma kabına  yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış  tereyağı, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini alıp karıştırın.
Azar azar unu ekleyin, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine aralılarla dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın.


Önceden ısıtılmış   180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.( Şekerparler pişince başka bir tepsiye almayınız! Fırın tepsisinin sıcaklığı ile şerbeti çekiyor).
Bir kaç saat dinlenmesini bekleyin.
Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya cevizle süsleyin.

http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/2015/07/sekerpare-bayram-tatlisi.html?m=0

1 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

Oğlumun tatlısı:) elinize sağlık görüntü harika

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin