14 Haziran 2016 Salı

Çiçek Miçek



Salatalarda çiçekler açtırmayı seviyorum. Taze ya da kuru meyveler katmayı da. Cok kalabalık olmasın; sade ve uyumlu olsun. Tabaktaki malzemelerin her biri ayrı telden çalmasın. Diri dursun; baygın baygın uzanmasın, pörsümesin lütfen. Yerken cıtırtı duyayım inceden. Yanındaki yemeği  tamamlasın. Dilerse tek başına bir öğün de olabilir pekâlâ. Sosunu yesin, sos bir yana malzemeler bir yana düşmesin. Bakınca için açılsın.

 Semizotunu çiçek sınıfına almazlar değil mi? Ben aldım. Yeşil elma kondurdum yanına, soğanim kırmızısından . Kurutulmuş turna yemişi bir avuç, cevizi de severim semizotuyla. Badem hele pek yakışır. Sosunda zeytinyağı, balsamik sirke, tuz...

Pembe, gönlüm sende.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin