10 Ekim 2016 Pazartesi

Cevizli Tarcinli Kurabiyeler


Malzemeler:

200 gr. Oda isisinda tereyağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçın

1 paket şekerli vanilin

1 paket kabartma tozu

3,5-4 su bardağı un

Üzeri Icin:

5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı  tarcin

Hazirlama:

Oda isisindaki tereyagina pudra şekerini yedirin.

Sonra zeytinyağı ve diğer malzemeleri ekleyin.

Ama unu kontrollü ilave edin. Kulak memesinden yumuşak ele yapismayan bir hamur olacak. Hamur katı olursa kurabiyeler ağızda dagilmaz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden isitilmis 200 derece fırında hafif pembelesmeye yüz tutana kadar pişirin.

Pişen kurabiyelere ilk sıcağı çıktığında pudra şekeri tarçın karışımından eleyin.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin