25 Ekim 2016 Salı

Peynirli Yumuşacık Pogacalar


Malzemeler:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı ılık su

42 gr. Yaş maya

1 yumurta akı

Tuz

4 su bardağı un

İçi İçin:

Beyaz peynir

Maydanoz


Üzerine:

Yumurta sarısı


Hazirlama:

Yogurma kabına unu alıp ortasını acin.

Sıvı malzemeyi ortaya, kuru malzemeyi una ekleyin.

Yaş mayayi suyla yumuşatarak eritin ve yumuşak bir hamur yogurun.

Hamuru sarıp sarmalayip ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar alıp tatlı tabağı büyüklüğünde acin.

Açtığınız hamuru eş ucgenlere bölüp geniş uca peynirli içten koyup rulo yapın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp sarı haşhaş serpin.

Soğuk fırına verip 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin