7 Aralık 2016 Çarşamba

Portakallı Şam Kurabiyesi

  


Tarifi sevgili Zeymuran Cafe'den aldım.  Buraya da kopyalıyorum. Sizler de yapıp simit firinlarinin lezzetini evinize tasiyabilirsiniz.



Malzemeler:

  • 7 su bardağı un (gerekirse 1-3 yemek kaşığı daha)
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal rendesi
  • 1 tatlı kaşığı karbonat tepeleme değil normal kadar
  • 250 gr tereyagi (oda sıcaklığında)

Hazırlama:

  1. Bir kabın içerisinde ya da robotta yumurta,tereyağ, şeker,yoğurt,portakal suyu, portakal kabuğu rendesi iyice karıştırılır.
  2. Elenmiş un ve karbonat yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
  3. Hamurdan iri parçalar kopartılarak yuvarlanır şekere batırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edilir.
  4. Hamurun elinize yapışmasını istemiyorsanız elinizi suya batırabilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin